Hur tycker du att Rivien välissä-evenemanget gick?

Dövas tidskrift ordnade för första gången live-journalistikjippot Rivien välissä 14.2.2021. Nu samlar vi in tittarrespons fram till söndag 7.3.

Evenemanget Rivien välissä (”mellan raderna”) samlade tittare på alla hjärtans dag den 14 februari. Nu samlar vi in respons från dem som har tittat på evenemanget i direktsändning och på video. Responsen är till nytta om tidningen också i fortsättningen ordnar jippon.

Salla Fagerström inledde evenemanget med en berättelse om två döva brottslingar från början av 1900-talet. Programmet fortsatte med att Anne Sjöroos berättade paret Inga och Aarne Kettus kärlekssaga. De här båda ämnena kan du också läsa om i årets första nummer av Dövas tidskrift, som kommer ut i mitten av mars.

Efter framförandena intervjuades artikelskribenterna av Netta Keski-Levijoki. De två ämnena, som var varandras motsatser, inspirerade tittarna att skicka in massor med frågor i direktsändningen. Bland annat frågade man redaktörerna hur de samlar in material för sina artiklar och hur det kom sig att de blev redaktörer på Dövas tidskrift.

Om du inte hann titta på direktsändningen kan du se hela evenemanget på inspelningar i Teckenspråkiga biblioteket. Här finns Sallas och Annes framträdanden skilt för sig plus intervjudelen Fråga redaktionen. Inspelningarna har taltolkning till finska.