Dövas Video

Vill du titta på teckenspråkiga program till vardags? Du kan hos din kommun ansöka om att få Dövas videos programtjänst.

Längd: 01:04
Textning: Finska, Svenska
Språk: Finskt teckenspråk, Finlandssvenskt teckenspråk

Ansök om beslut av kommunen

Hur ska du ansöka om ett beslut om tjänsten? Kontakta socialarbetaren i din kommun. Ansökningsblanketten hittar du nere på den här sidan. Fyll i dina uppgifter på blanketten och lämna den till kommunens socialbyrå. Kontakta Finlands Dövas Förbunds regionarbetare om du vill veta mera om hur man ansöker om programtjänsten.

Kommunen beviljar programtjänsten som en förmån utgående från lagen om service och stöd på grund av handikapp. Det är en behovsprövad tjänst, kommunen har ingen skyldighet att bevilja den. Om du beviljas tjänsten meddelar kommunen detta till Finlands Dövas Förbund. Efter det skickar vi till dig det lösenord du behöver för att kunna titta på Dövas videos program på webben.

En egen kanal för teckenspråkiga program

Förbundet fakturerar kommunen direkt för programtjänsten. Tjänsten, som kostar 30 euro i månaden, har som mål att producera ca 6 stycken omkring en timme långa programblock per år.

Har du redan lösenord? Här kan du logga in och titta på programmen:

viittomakielinenkirjasto.fi/sv/kuurojen-video/

Vanliga frågor

Längd: 00:16
Språk: Ingen textning
Språk: Finlandssvenskt teckenspråk

Jag behöver dvd-versionen, vad ska jag göra?


Om du inte har möjlighet att se programmen på webben och behöver få dem på dvd-skiva per post i stället, ta kontakt med:

marika.ilves@kuurojenliitto.fi

Längd: 00:15
Ingen textning
Språk: Finlandssvenskt teckenspråk

Hur får jag ett lösenord?


När du har en betalningsförbindelse kan du beställa ett lösenord med blanketten nedan. Du får lösenordet i din e-post efter några dagar.