Föreningshandledning

Vi stöder Finlands Dövas Förbunds medlemsföreningar och andra teckenspråkiga kamratgrupper i deras föreningsverksamhet och regionala påverkansarbete. Målet är att ha en stark och livskraftig teckenspråkig verksamhet runt om i Finland.

Längd: 01:47
Textning: Finska, Svenska
Språk: Finskt teckenspråk, Finlandssvenskt teckenspråk

Behöver din förening eller klubb hjälp med att planera verksamheten? Vill ni förbättra den teckenspråkiga hobby- och kamratverksamheten i regionen? Behöver ni tips för medelanskaffning? Vår regionpersonal och organisationsplanerare ställer gärna upp! Du kan kontakta dem via Föreningskiosken.

För föreningsmedlemmarna kan vi också ordna utbildning av olika slag, till exempel i samhällsaktivitet och påverkansarbete, eller peppningskurser för förtroendevalda. Ta kontakt så funderar vi på vilket slags kurs ni önskar er.

Aktuell information i Föreningsrummet

Föreningsrummet är föreningsfolkets gemensamma webbplats där man kan hitta aktuell information, handböcker för föreningsverksamheten samt föreningarnas egna evenemang och kontaktuppgifter.

Vill din förening ansöka om medlemsorganisationsunderstöd (föreningsstöd) från Stea? Behöver ni information och bakgrundsmaterial för förbundsmötet eller föreningsdagarna? Allt det hittar ni också i Föreningsrummet.

Föreningsprogrammet och handböcker för föreningsverksamheten

Vill föreningen förnya sig? Vill ni utveckla föreningsverksamheten i en  klarare och redigare riktning och vara förberedda inför framtida förändringar? Finns mera glädje och positiv energi på önskelistan?

Föreningsprogrammets syfte är att stöda medlemsföreningarna i deras verksamhet. Programmet innehåller 25 förslag till åtgärder. I handböckerna för föreningsverksamheten hittar ni viktig information om till exempel mötespraxis och påverkansarbete. (Videorna är på finskt teckenspråk.)

Av oss kan föreningarna få råd och stöd

Asta Tikkanen

Regionarbetare
Henkilön toimialue Norra Österbotten Kajanaland
Tar emot telefonsamtal Tar emot sms Tar emot WhatsApp-meddelanden, videomeddelanden och videosamtal
Telefonnummer: +358 50 5488 165
""

Iina Uhlenius

Organisationssamordnare
Tar inte emot röstsamtal Tar emot sms Tar emot WhatsApp-meddelanden, videomeddelanden och videosamtal
Telefonnummer: +358 44 752 5256

Regionarbetets övriga tjänster

Servicehandledning


Vi stöder och ger råd åt teckenspråkiga som behöver hjälp i olika vardagliga situationer, till exempel ärenden hos myndigheter eller social- och hälsovården. Behöver du stöd för att driva dina egna rättigheter eller hjälp med att få livet i balans – då kan du få det.

Digihandledning


Olika tjänster i samhället läggs allt mer ut på nätet. Vi vill att teckenspråkiga ska hänga med i utvecklingen. Därför har vi digihandledare som kan ge råd om hur man använder informationsteknik (it).