Dövas tidning 1/2022 har kommit ut

Årets första nummer av Dövas tidskrift når prenumeranterna i mitten av mars. I det kan du läsa bland annat de artiklar som skrivits på ämnena som presenterades på evenemanget Mellan raderna för livejournalistik.

Dövas tidskrift fortsätter också att behandla sannings- och försoningsprocessen, ett tema som inleddes i förra numret. Rapporten om utredningen Tecknade minnen, som publicerades i mitten av december, bekräftade att orättvisor har ägt rum och innehöll rekommendationer om hur de borde behandlas. Artikeln finns att läsa också på svenska.

Tidskriftens journalister uppträdde den 10 februari på tillställningen Mellan raderna 2, vilket väckte stort intresse bland publiken. I tidningen kan du nu läsa artiklarna på samma teman. Salla Fagerström berättar om den försvunna Arvi Piirainens öde och Anne Sjöroos har skrivit berättelsen om Sylvi Friman, en kringflackande mors dotter. Tidskriften publicerar också några fina dövhistoriska bilder.

På händelsesidorna kan du läsa om ämnena för Föreningsdagarna och teckenspråksdagens seminarium. Utmärkelsen Årets teckenspråksbragd 2021 gick i år till Vikke-projektet.

Tidskriften berättar också om reformer i tjänsterna för arbetssökande, som alla som söker jobb har nytta av att känna till. Om du inte lyckats hitta arbete, finns det stöd att få på TE-byrån och snart också av ett nytt statsägt bolag.

Elin Westerluns kolumn handlar den här gången om ångesten kring att söka sommarjobb och om hindren för att få arbete.

 

Dövas tidskrift som utkommer fyra gånger om året är Finlands Dövas Förbunds organisationstidning och teckenspråksgemenskapens språkrör.