Kesto: 08:41
Tekstitys: Suomi
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Iloa viittoen Pitäjänmäen peruskoulun iltapäiväkerhossa

Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi vierailimme Helsingin Pitäjänmäen peruskoulun iltapäiväkerhossa, jossa käy 20 viittovaa lasta. Kerho tarjoaa arkipäivien iltapäiviin viittovan ympäristön hauskoine leikkikavereineen.

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tänä vuonna lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11.2023 teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin.

Helsingissä sijaitseva Pitäjänmäen peruskoulu järjestää arkipäivisin koulupäivien päätteeksi viittovaa iltapäiväkerhotoimintaa. Iltapäiväkerhossa on mahdollisuus harrastaa teatteria tai pallolajeja. Ohjelmistossa on myös ulkoilua, piirtämistä, legoilla rakentelua ja vaikka mitä.

Haastattelemamme lapset kehuvat tykkäävänsä iltapäiväkerhosta ja sen monipuolisesta ohjelmistosta. Iltapäiväkerho on paikka, jossa lapset saavat viittoa kavereiden kanssa. Kaikki ohjaajat ovat myös viittomakielentaitoisia.

Katso videoltamme lasten haastatteluja, kun he kertovat mitä kaikkea iltapäiväkerhossa tehdään ja miksi siellä on kivaa. Videossa on suomenkielinen tekstitys.

Kuurojen Liitto toivottaa hyvää lapsen oikeuksien viikkoa!