Tilaa Kuurojen Liiton kouluvierailupaketti

Haluatko tarjota oppilaillesi mahdollisuuden oppia kuurojen maailmasta, suoraan kuuroilta itseltään? Kuurojen Liitto tarjoaa maksuttomia kouluvierailupaketteja, jotka mahdollistavat oppilaillesi ainutlaatuisen kokemuksen ja lisäävät ymmärrystä kuurojen elämästä, kielestä ja kulttuurista.

Aito kohtaaminen viittomakielisen kanssa

Kuuro vierailija jakaa vierailun aikana omakohtaisia kokemuksiaan viittomakielen tulkin välityksellä. Tämä tekee vierailusta autenttisen ja mieleenpainuvan!

Vierailujen pituudet ovat sovittavissa ja sisällöt räätälöitävissä eri ikäluokille. Vierailuja voidaan toteuttaa sekä lähi- että etätapaamisina (Teams tai Zoom).

Sukellus visuaaliseen kulttuuriin ja kieleen

Oppilaat oppivat kuurojen kulttuurista, kielestä ja yhteisöstä sekä siitä, millaista työtä Kuurojen Liitto tekee viittomakielisten yhdenvertaisuuden toteutumiseksi.

Vierailijamme voivat myös opettaa oppilaille muutamia arkipäivän viittomia, mikä auttaa parantamaan ymmärrystä viittomakielestä ja kuurojen kanssa kommunikoinnista. Jokainen oppilas saa lahjaksi oman pienen vihkosen, josta viittomia voi myöhemmin kerrata!

Mahdollisuus kysyä ja keskustella

Vierailun aikana oppilailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja käydä avointa keskustelua kuurojen elämästä. Samalla oppilaat saavat harjoitusta siitä, miten tulkin kanssa toimitaan. Tämä on mahdollisuutenne kysyä, mitä aina olette halunneet kysyä kuurolta!

Haluatko varata kouluvierailun? Täytä oheinen lomake!


 • Nimesi(Pakollinen)
 • Katso myös nämä

  Tilaa esitteitä


  Tärkeää tietoa kuuroudesta ja viittomakielistä löytyy myös esitteistämme, joita voi tilata maksutta opetus- ja tiedotuskäyttöön.

  Tyttö pitelee kännykkää, jossa näkyy Suvi-sanakirja.

  Suomen viittomakielten verkkosanakirjat


  Kuurojen Liitto ylläpitää ja päivittää kahta suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen ilmaista sanakirjapalvelua: Suvi-verkkosanakirjaa ja SignWiki-kansalaissanakirjaa. Teemme yhteistyötä myös muiden viittoma-aineistoa tuottavien tahojen kanssa.

  Viittomakielinen kirjasto


  Etsitkö viittomakielistä faktaa tai fiktiota, tarinaa, runoa tai iltasatua? Tarvitsetko aineistoa viittomakielen opiskeluun? Näitä kaikkia ja paljon muuta löydät Viittomakielisen kirjaston sivuilta.

  Viittomakielisessä kirjastossa on monipuolinen valikoima viittomakielistä kirjallisuutta videomuodossa ja uusia videoita julkaistaan viikoittain. Valtaosa aineistosta on joko puhuttu tai tekstitetty suomeksi ja/tai ruotsiksi – Viittomakielinen kirjasto sopii siten kaikille.