Nuorisotoimikunta

Nuorisotoimikunta 2022 esittäytyy


Kuurojen Liiton nuorisotyön tukena toimii nuorisotoimikunta. Nuorisotoimikunta ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja osallistuu liiton vaikuttamistyöhön.

Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotoimikuntaan ja esitä ideoitasi! Sähköpostiosoitteemme on nuorisotoimikunta@kuurojenliitto.fi.

Huom! Oheisessa videossa esiintyy vuoden 2021 nuorisotoimikunta.

Monika Hämälä

Monika Hämälä, nuorisotoimikunnan puheenjohtaja


NTK:n puheenjohtaja Monika Hämälä täällä! Opiskelen nyt sosiaalialaa viimeistä vuotta. Seuraan yhteiskunnallista keskustelua, hellin kissojani ja pelaan koripalloa vapaa-ajallani. Mielestäni yhdenvertaisuuden toteutuminen on voitto kaikille ja pyrin edistämään sitä. Nuorisotyö on lähellä sydäntäni vertaistuen vuoksi ja leireillä konkretisoituu, miten tärkeä vertaistuki on eri puolella asuville viittomakielisille lapsille ja nuorille. Leirikuvat nostavat hymyn kasvoilleni.

Laura Laht

Laura Laht


Olen Laura Laht, viittomakielinen, toisen vuoden sosionomiopiskelija (AMK) ja asun nyt Helsingissä. Tämän NTK:n lisäksi olen ollut mukana HKY:n nuortenkerhossa vetäjänä pari vuotta. Viittomakieliyhteisön aseman parantaminen, tietoisuuden lisääminen ja voimaannuttaminen vievät meidät mukanaan parempaan tulevaisuuteen!

Roberta Rajala

Roberta Rajala


Olen Roberta Rajala, 29-vuotias viittomakielinen kuurosokea. Ylioppilaan ja viittomakielen ohjaajan lisäksi olen utelias pohjanmaalaisverinen seikkailija. Voit bongailla minut mm. pyramidien kammioista, Versaillesin peilisalista ja Ghanan kuurojen koulusta. Nykyään tanssahtelen Turussa ja rakastan kalenterini täyttämistä uusilla ja jännillä menoilla, kuten hip hop-tanssitunneilla, erilaisilla manga-, anime ja pelitapahtumilla ja tietysti NTK:lla!

Maija Lindström

Maija Lindström


Olen Maija Lindström ja ensimmäistä kertaa mukana NTK:ssa! Asun Helsingissä ja opiskelen Helsingin yliopistossa Sosiaalitieteitä. Vuodet 2015-2019 olen asunut ulkomailla ja käynyt kansainvälistä koulua. Käytän sisäkorvaistutteita ja olen oppinut viittomakielen äskettäin. Minulle tärkeitä asioita ovat huonokuuloisten kokemusten puolesta puhuminen sekä antirasismi ja feminismi. Haluaisin kehittää yhdenvertaisuutta ja sitä että eri taustaiset ihmiset osataan huomioida paremmin kuurojen yhteisössä.

Juuso Ojala


Lauri Luoma


Jonas Kemppi


Sisäkorvaistutetta käyttävien nuorten aikuisten tapahtuma Espoossa 25.-27.3.2022 Kohderyhmä: 18-30 –vuotiaat sisäkorvaistutetta käyttävät Viikonlopun aikana nuoret pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja…

Talviurheilureissu Pyhällä 14.4.-19.4.2022 Kohderyhmä: Yli 18 vuotiaat Suomen Kuurojen Urheiluliitto järjestää talviurheilureissun yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa. Tällä reissulla pääset…

Talviurheilureissu Pikku- ja Iso-Syötteelle 25.-28.2.2022 Kohderyhmä: 13-17 -vuotiaat Talviurheilureissulla pääset laskettelemaan tai harrastamaan muuta talviurheilua kauniissa ja lumisissa maisemissa….

🟢Climate Camp – Ilmastoleiri Norjassa 8.-24.4.2022🟢 18-30 vuotiaat, ilmoittautukaa mukaan ilmastoleirille, jossa pääsette pohtimaan vihreämpää tulevaisuutta ja osallistumaan monenlaisiin…