Kesto: 01:19
Tekstitys: Suomi, Ruotsi
Kieli: Suomalainen viittomakieli, Suomenruotsalainen viittomakieli
Teatteriesitykset

Svenska Teatern: Livsfarligt på allvar! – vaikeatulkintainen murhamysteeri

Livsfarligt på allvar! on DuvTeaternin, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Svenska Teaternin yhteistyö. Esityksessä tutkitaan luovaa saavutettavuutta ja sitä, miten viittomakieli, kuvailutulkkaus ja selkokieli voidaan integroida taiteelliseksi kokonaisuudeksi.

Livsfarligt på allvar! -esitys on hengenvaarallinen. Ihan oikeasti.

Kaksi sisarusta ovat hiljattain menettäneet vanhempansa ja nyt on testamentinluvun aika. Tilanteesta kehkeytyy nopeasti päätön väärinkäsitysten ja sekaannusten vyyhti, ja ennen kuin huomaammekaan, olemme keskellä murhamysteeriä.

Kyllä, kuulit oikein. Murhamysteeriä.

Kello käy, jännitys tiivistyy. Kuka on syyllinen? Mikä edes on totta? Kenen tulkintaa pitäisi uskoa? Ja mitä tarvitaan, jotta ymmärtäisimme toisiamme? Mikään ei ole sitä, miltä näyttää, ja pian – hyvinkin pian – on liian myöhäistä katua…

Hyvä yleisö, pitäkää hatuistanne kiinni ja muistakaa hengittää, kyseessähän on vain teatteriesitys. Mutta hengenvaarallinen sellainen, ihan oikeasti!

Livsfarligt på allvar! saa ensi-iltansa Svenska Teaternin AMOS-näyttämöllä 10. lokakuuta 2024. Esityskausi jatkuu 23.marraskuuta asti.

Esitystä suositellaan yli 12 vuotiaille.

Esityksessä on tekstitys suomeksi ja englanniksi. Se esitetään pääosin ruotsiksi, ja lisäksi esityksessä käytetään suomalaista ja suomenruotsalaista viittomakieltä.


Kuurojen Liitto ei vastaa muutoksista. Seuraathan järjestäjän omaa tiedotusta.