Jäsenjärjestöavustuksen raportointi

Yhdistykset saivat viime keväänä Kuurojen Liitolta toimintaansa avustusta. Avustus oli vuodelle 2019 ja nyt avustuksen käyttö tulee raportoida liitolle. Raportti tulee toimittaa viimeistään 31.1.2020.

Avustus kuuluu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) jäsenjärjestöavustukseen, joka on tarkoitettu Kuurojen Liiton jäsenyhdistysten vertais- ja virkistystoiminnan käyttöön. Kaikilla avustuksenkäyttäjillä on velvollisuus raportoida avustuksen käytöstä.

Raportissa varmistetaan, että avustuksen käyttö on tuloksellista ja tarkoituksenmukaista. Avustuksenkäyttäjien eli yhdistyksien raporttien pohjalta Kuurojen Liitto tekee raportin STEAlle avustetun toiminnan tuloksista.

Saadusta avustuksesta pitää yhdistysten nyt tehdä raportointi Kuurojen Liitolle.

Raportointiohjeet

Raportti avustuksen käytöstä tehdään sähköisellä verkkolomakkeella, joka on liitteenä. Raportti tulee toimittaa Kuurojen Liittoon viimeistään 31.1.2020. 

Raportissa kerrotaan, mitä yhdistys on avustuksella tehnyt. Muista liittää tositteet ja vuoden 2019 tilinpäätös. Tarvittaessa tilinpäätöksen voi toimittaa Kuurojen Liittoon myös yhdistyksen vuosikokouksen jälkeen.

Mikäli avustusta ei ole käytetty loppuun vuoden 2019 aikana, niin raportissa tulee kertoa, miksi ja kuinka paljon siirtyy vuodelle 2020.

Yhdistystukiasioista vastaava yhteyshenkilö on johtaja Helena Torboli. Järjestöohjauksen aluetyöntekijät Annukka Hiekkanen ja Asta Tikkanen auttavat myös tarvittaessa yhdistystukiasioissa.

Siirtyvät

Mikäli yhdistyksellä jäi avustussumma osittain tai kokonaan käyttämättä vuonna 2019, tulee summa käyttää kokonaisuudessaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Vuonna 2019 käytetty summa on raportoitava 31.1.2020 mennessä.

Merkitse raportointilomakkeeseen

  • paljonko avustuksesta on käytetty vuonna 2019
  • kuinka paljon avustuksesta siirtyy käytettäväksi vuonna 2020

Muista huomioida tämä myös yhdistyksen tilinpäätöksessä. Siirtyvien raportoinnissa voi tarvittaessa pyytää järjestöohjauksen työntekijöiltä neuvoa ja ohjausta.

Yhdistyshuoneen uutisia