Yhdistystoiminnan käsikirjat

Kesto: 00:27
Ei tekstitystä
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Tervetuloa tutustumaan yhdistystoiminnan käsikirjoihin.

Löydät käsikirjoista tietoa mm. kokouskäytännöistä ja vaikuttamistyöstä, klikkaa vain sisään haluamaasi aiheeseen Viittomakielisen kirjaston puolelle.

Voit katsoa kunkin käsikirjan yhtenä kokonaisena opasvideona tai vaihtoehtoisesti aihealuettain jaettuna lyhyempinä videoina. Vaikuttamistyöhön voi tutustua yhden opasvideon kautta.

Esiintyjä istuvat sohvalla keskustelemassa, toinen näyttää lehtiä

Yhdistyslaki

Tietopaketti yhdistyslaista: kuinka yhdistys perustetaan, kuka voi olla jäsen ja kuinka päätöksiä tehdään. Entä mitä pitää tehdä, jos yhdistyksen toiminta loppuu?
Juontaja viittoo kameralle, esiintyjä istuu takana pöydän ääressä

Yhdistyksen talous

Tietopaketti yhdistyksen taloushallinnasta: mitä talousohjesäännössä sanotaan, mitkä ovat hallituksen vastuut ja milloin talousarvio ja tilinpäätös pitää tehdä. Mikä ero on tilintarkastuksella ja toiminnantarkastuksella?

Esiintyjät istuvat pöydän ääressä

Kokouskäytännöt

Tietopaketti yhdistyksen vuosikokouksen järjestämisestä: mitä tapahtuu ennen kokousta, kokouksen aikana ja kokouksen jälkeen. Entä mitä puheenjohtajan ja sihteerin tehtäviin kuuluu?

Esiintyjä osoittaa sormella Carl Oscar Malmin kuvaa

Vaikuttamistyö

Tämä video tarjoaa käytännön neuvoja viittomakielisten vaikuttamistyöhön. Suosittelemme katsomaan videon ajatuksella. Ja aina parempi, jos katsot kaverin kanssa!