Kesto: 01:52
Tekstitys: Ei tekstitystä
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Valtiollisten kunniamerkkien ehdotukset vuonna 2021

Kuurojen Liiton jäsenyhdistykset voivat ehdottaa liitolle valtiollisen kunniamerkin saajia.

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista ansioista. Ensisijaisena lähtökohtana on henkilön henkilökohtaiset ansiot, joiden tulee olla keskitason yläpuolella, ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä, kuten esimerkiksi vapaaehtoistoiminnassa. Edellytyksenä on lisäksi hyvämaineisuus.

Aikataulu

Mikäli yhdistyksenne haluaa hakea jollekin ansioituneelle jäsenelleen kunniamerkkiä, tulee hakemus lähettää Kuurojen Liittoon 31.3.2021 mennessä. Liiton hallitus käsittelee hakemukset huhtikuussa ja toimittaa ne eteenpäin ministeriöön, joka päättää hakemuksista. Jos liiton hallitus hyväksyy yhdistyksen esityksen, tehdään lopullinen hakemus tiiviissä yhteistyössä liiton ja yhdistyksen yhteyshenkilön kanssa.

Kuinka voi hakea?

Hakemus toimitetaan liittoon Ritarikunnan hakemuslomakkeella.

Täytetty hakemus lähetetään: marika.rantanen@kuurojenliitto.fi