Oulun kuuromykkäin koulun rakennuksia 12.3.1932. Kuva: Museovirasto. Kokoelma: Journalistinen kuva-arkisto Kaleva.
Seniorit, Nuoret, Aikuiset, Codat Seminaarit, Etätapaamiset

Hiljaisen kansan äänet – remontoidut kehot: Tutkimustuloksia ja keskustelua kuurojen historiasta

Hiljaisen kansan äänet – remontoidut kehot -hankkeessa tutkitaan kuurojen historiaa tieteen ja taiteen menetelmin. Tutkijat järjestävät syyskuussa kaksi tilaisuutta, joissa he kertovat tutkimuksen tuloksista ja keskustelevat niistä osallistujien kanssa.

Tilaisuudet pidetään etäyhteydellä maanantaina 25.9.2023 klo 17.30–19.30 ja torstaina 28.9. 2023 klo 17.30–19.30. Tilaisuuksia järjestetään kaksi, jotta mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan, sisällöltään ne ovat samanlaisia. Kielinä molemmissa tilaisuuksissa ovat suomalainen viittomakieli ja suomi.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Hiljaisen kansan äänet – remontoidut kehot on Oulun yliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kolmivuotinen tieteen ja taiteen yhdistävä historiantutkimushanke. Vuoden 2024 loppuun asti jatkuvassa tutkimuksessa selvitetään asuntolaelämää valtion kuurojenkouluissa, kuuroille lapsille tehtyjä lääketieteellisiä tutkimuksia ja toimenpiteitä sekä koulujen musiikkikasvatusta. Tutkijat ovat työskennelleet tiiviisti kuurojen yhteisön kanssa koko hankkeen ajan ja tutkimus perustuukin vahvasti viittomakieliseen muistitietoon. Kokemuksia ja muistoja on kerätty haastattelutilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Niihin on osallistunut yli sata henkilöä. Hankkeen taiteellinen tuotos on rakennettu yhteistyössä viittomakieliselle musiikille tietä raivanneen VisualVoice -yhtyeen kanssa.

Molemmat tilaisuudet tallennetaan tutkimuskäyttöön.

 


Suora verkkolähetys.

Verkko-osoite: https://oulu.zoom.us/j/67861977651 

Kuurojen Liitto ei vastaa muutoksista. Seuraathan järjestäjän omaa tiedotusta.

Lisätietoja tapahtumasta

Yhteyshenkilö:
Marjo Laitala tai Outi Ahonen (tekstiviestit, viitotut viestit ja videopuhelut)
marjo.laitala@oulu.fi
050 473 3193 (Laitala) 040 577 1025 (Ahonen)

Tapahtuman kieli / kielet:

Suomalainen viittomakieli, Suomi

Tapahtuman tulkkaus:

Suomalainen viittomakieli, Puhetulkkaus suomeksi