Tue viittomakielen opetusta Albaniassa

”Kunpa voisin oppia lapseni kieltä!”

Albaniassa on kuuron lapsen kuulevan vanhemman vaikea saada minkäänlaista viittomakielen opetusta. Tällöin vanhempi ja lapsi jäävät ilman todellista yhteistä kieltä ja lapsi voi syrjäytyä ulkopuoliseksi jopa omassa perheessään.

Pystytkö kuvittelemaan tällaista tilannetta kuinka paljon kaikki tällöin menettävät? Etenkin lapsi, joka yrittää oppia maailmasta ja ihmissuhteista ilman vanhemmilta saatavaa viisautta? Tai kun vanhemmat eivät pysty sanoittamaan lapselleen, mitä tämä heille merkitsee.

Meillä ei ole yhteistä keskustelukieltä – vain auttavia eleitä ja se on minulle äitinä todella raskasta. Näen, kuinka turhauttavaa se on myös pojalleni, joka haluaisi kertoa ja selittää minulle asioita ja tuntemuksiaan.

Jokainen vanhempi haluaa kommunikoida lapsensa kanssa, mutta kaikki eivät saa tähän mahdollisuutta – varsinkaan kehittyvissä maissa.

Lahjoittamalla nyt tuet työtämme Albaniassa. Tavoitteenamme on luoda viittomakielen opetusohjelmia, jotka huomioivat niin kuurot lapset kuin heidän lähiomaisensakin. Avullasi kuulevat vanhemmat saavat paremmat mahdollisuudet syventää ja hoitaa suhdettaan kuuroihin lapsiinsa.

 

> Tutustu Kuurojen Liiton kehitysyhteistyöhön

Auta ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi!

Kuukausilahjoittajana olet tärkeä tuki työmme jatkuvuudelle.