Kesto: 01:29
Tekstitys: Ei tekstitystä
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Ilmoittaudu mukaan JOENSUU TOUR retkipäivään!

Kuurojen valtakunnallisilla kulttuuripäivillä toteutetaan hauska JOENSUU TOUR -retkipäivä kaikenikäisille kulttuuripäivien osallistujille!

Ohjelmassa on tarjolla 3 eri pistettä valittavaksi

    • Pohjois-Karjalan museo,
    • Perhospuutarha Botania
    • ja Marttojen karjalanpiirakkakurssi.

JOENSUU TOUR -retkipäivänä kokoontuminen ja ryhmänjako tapahtuu Joensuun keskustorilla lähellä torilavaa perjantaina klo 13:15 (Kauppakatu 23, Joensuu).

Botanian osallistujille! Bussikuljetus torilta Botaniaan lähtee klo 13:30!

Näiden 3 pisteen ohjelmien jälkeen on kokoontuminen taas torilla, jossa ohjelma jatkuu klo 16:00 pienellä kävelykierroksella. Kierroksella on viittomakielinen opastus.

Huom! Retkipäivälle osallistumiseen vaaditaan maksettu yleisön pääsylippu (ranneke) kulttuuripäiville tai kilpailijoiden maksettu kilpailujen osallistumismaksu. Maksut voi todistaa kuitilla. Tarkastamme osallistujat nimien ja kuittien perusteella.

Yleisöliput ostettavissa: www.lyyti.in/kulttuuripaivat2022

JOENSUU TOUR -OHJELMAT

Pohjois-Karjalan museo
Opi Joensuun ja koko Pohjois-Karjalan mielenkiintoinen historia! Pohjois-Karjalan museo Hilma on Joensuun torin laidalla kulttuuri- ja matkailukeskus Carelicumissa toimiva Pohjois-Karjalan alueellinen vastuumuseo. Perusnäyttelyissä esitellään Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiaa ja kansanperinnettä.

Perhospuutarha Botania
Botania on kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Tule kokemaan hieno puutarha, jossa lentää värikkäitä perhosia. Puutarhan kokoelma on perustettu vuonna 1957, ja siihen kuuluu 2 000 lajia. Se on Joensuun merkittävimpiä matkailukohteita. Bussikuljetus lähtee torilta klo 13:30. Opastuskierroksen jälkeen bussikuljetus takaisin torille.

Marttojen karjalanpiirakkakurssi
Opi tekemään aito karjalanpiirakka oikealla karjalaisella tavalla! Tiedätkö, mitä tarkoittaa rypyttäminen? Tämä selviää piirakkakurssilla, jossa opetellaan tekemään karjalaisia piirakoita, nam!

Kaikissa ohjelmissa kokoontuminen torilavan lähellä klo 13:15. Sieltä siirtyminen ohjelmiin, joissa viittomakielen tulkkaus.

Jokainen ohjelma kestää noin tunnin. Ohjelmiin otetaan mukaan 20 ensiksi ilmoittautunutta, ilmoittaudu viimeistään 20.5.2022.