Kesto: 3:59
Tekstitys: Ei tekstitystä
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Ylimääräinen liittokokous käynnistyi

Aamupäivällä 6. marraskuuta kuurojen yhdistysten edustajat saapuivat Valkeaan taloon käsittelemään Valkean talon myyntiä. Paikalla on 30 edustajaa, jotka edustavat 23 yhdistystä. Kyselimme edustajien tunnelmia ennen kokousta.

Monille Valkean talon myyntiuutinen oli aluksi iso shokki. Edustajat ja yhdistysten jäsenet kuitenkin ymmärtävät, että myynti on järkevin vaihtoehto tämän päivän näkökulmasta.
– Monet muutkin järjestöt siirtyvät nykyään vuokralle toimitiloihinsa. Kun joku muu huolehtii kiinteistöstä, liitto pystyy keskittymään ydintoimintaansa, kommentoi Porvoon seudun kuurot ry:n edustaja Håkan Westerholm.

Alustavien tunnelmien valossa näyttää siltä, että useimmat edustajat suhtautuvat myötämielisesti päivän aiheeseen. Mutta millaisia yhteisöllisiä vaikutuksia tämän päivän päätöksillä on tulevaisuuteen? Sitä ei osaa vielä sanoa kukaan.
– Lähteekö yhteisöstämme iso palanen, jos Valkea talo myydään, pohti Keski-Uudenmaan Kuurot ry:n Mika Mälkiä.

Liittokokousväki valmistautuu parhaillaan historialliseen päätökseen Valkean talon auditoriossa. Raportoimme päivän kuulumisista kotisivun uutisissa ja sosiaalisessa mediassa.