Kesto: 05:21
Tekstitys: Suomi
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Ajankohtaiskatsaus 1.9.2022: Viittomakielen tulkkaus Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa

Tämän viikon katsauksessa tietoa mm. MTV:n sovelluksesta, tulevasta senioritapahtumasta ja Kuurojen kansanopiston syksyn kurssitarjonnasta.

Signmark Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta käynnistyy elokuun lopussa jo 15. tuotantokausi. Tällä kaudella parketilla nähdään jälleen 11 julkisuudesta tuttua kasvo, heidän joukossaan myös Marko Vuoriheimo, taiteilijanimeltään Signmark.

Signmark on ollut syntymästään asti kuuro, ja hän tuntee musiikin basson ja sitä myötä rytmin kehossaan. ”En voi elää ilman rytmiä. Se on meissä kaikissa sydämensykettä myöten”, hän toteaa.

MTV:n mukaan livelähetykset 4.9. alkaen toteutetaan livetulkkauksella, joka löytyy ohjelman omasta Tanssii Tähtien Kanssa -applikaatiosta (sovellus kännyköille ja tableteille).

Tulkkaus jää talteen sovellukseen, joten sieltä sen pääsee näkemään myös lähetyksen jälkeen. Livelähetysten tekstitetty versio tulee myös MTV Katsomoon, mutta sinne se saadaan pienellä viiveellä eli aina lähetystä seuraavana keskiviikkona.

Voit lukea Signmarkin mietteitä kilpailusta oheisen linkin kautta.

Ensi kevään senioritapahtuman päivämäärät vahvistettu

Tämän hetken tietojen mukaan seniorien kulttuuritapahtuman esitykset järjestetään Tampereen seudun työväenopisto Sampolassa 12.-14.5.2023, kivenheiton päässä Tampereen rautatieasemalta.

Viikonlopun aikana on luvassa kivoja oheisohjelmia Tampereella, kuten muun muassa retkipäivä ja illallinen. Muistathan merkitä päivämäärän kalenteriisi! Lisätiedot tapahtumasta julkaistaan vuodenvaihteessa.

Uusia ohjelmia

Ulla, kiusattu on tositarina siitä, miten koulukiusaaminen vaikuttaa jopa eläkeikään saakka. Ulla on joutunut kokemaan traumatisoivan tien, ja kiusaaminen jättää jäljet. Ohjelma on nähtävissä Viittomakielisessä kirjastossa oheisen linkin kautta.

Suojelupoliisi eli Supo on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jossa kerrotaan Supon tehtävistä viittomakielellä. Suojelupoliisi eli Supo on Suomen turvallisuus- ja tiedustelupalvelu, joka tuottaa tiedustelutietoa ja ennaltaehkäisee ja torjuu vakavia kansallisen turvallisuuden uhkia. Tällaisia uhkia ovat muun muassa terrorismi ja vieraiden valtioiden laiton tiedustelu Suomessa. Ohessa on linkki videoon.

Kuurojen kansanopiston syksyn kurssitarjontaa ja pidempiä linjoja

Oletko viittomakielinen? Haluatko syventää suomen kielen osaamistasi? Siinä tapauksessa suomen kielen linjamme on juuri sinua varten! Linjalla opiskellaan muiden viittomakielisten ja viittomakielisen opettajan kanssa suomen kielen perustason rakenteita ja kielioppiasioita. Opintoihin sisältyy suomi toisena kielenä sekä suomalaisen viittomakielen opintoja. Opetuskielenä on suomalainen viittomakieli. Opintoihin sisältyy myös maksuton opiskelijalounas. Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa, Helsingissä. Koulutus alkaa 3.10.2022 ja päättyy 2.6.2023.

Syksyn kurssitarjontaamme kuuluu myös monia muita mahtavia kursseja! Näistä esimerkkeinä mainittakoon viittomat puheen tukena -alkeiskurssi, viittomakieltä asiakaspalvelussa -kurssi sekä viittomia laulellen ja lorutellen -kurssikokonaisuus, joka toteutetaan viiden kurssin kokonaisuutena eri vuodenaikoina.

Lisätietoja suomen kielen linjasta sekä muusta kurssitarjonnastamme löydät oheisten linkkien kautta.