Kesto: 07:48
Tekstitys: Suomi
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Kuurojen Liiton ajankohtaiskatsaus 12.11.2021

Tällä viikolla kerromme ajankohtaiskatsauksessa mm. Diakin tulkkikoulutuksen siirtymisestä Helsinkiin, vammaisneuvoston toiminnasta ja Steffen Helbingin nälkälakon päättymisestä.

Tulkkikoulutus loppuu Turussa

Turun Sanomat kirjoitti 27. lokakuuta, että tulkkikoulutus päättyy Turun Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Turun toiminta siirtyy Helsinkiin syksyllä 2023. Tarkoitus on parantaa tulkkikoulutuksen laatua keskittämällä opetus Helsinkiin.

Diak julkaisi päätöksestä tiedotteen, jossa rehtori Elina Juntunen kommentoi, että siirtyminen Helsinkiin tuo parempia mahdollisuuksia valtakunnalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Taustalla ovat myös taloudelliset syyt, koska Diakin valtionrahoitus todennäköisesti laskee tulevina vuosina.

Avoin keskustelutilaisuus 1.12.

Kuurojen Liitto ja Suomen Kuurojen Historiaseura järjestävät avoimen keskustelutilaisuuden 1. joulukuuta kello 18 alkaen Zoomissa. Aiheena on historian vääryyksiin liittyvä totuus- ja sovintoprosessi.

Pian valmistuu Helsingin yliopiston tutkijaryhmän tutkimus historian vääryyksistä ja sen jälkeen valtio pohtii, kuinka totuus- ja sovintoprosessi jatkuu.

Tiedotamme pian lisää keskustelutilaisuudesta. Laita päivä jo muistiin!

Vammaisneuvosto vaikuttaa

Vammaisneuvostot ovat tärkeitä vaikuttamisen paikkoja. Millaista hyötyä vammaisneuvostoista on kuuroille? Mikkeliläinen Sanna Paasonen on jo toista kautta Mikkelin vammaisneuvostossa. Tapasimme Sannan ja kysyimme tarkemmin vammaisneuvoston toiminnasta. Katso haastattelu videolta!

KKO etsii työntekijöitä

Kuurojen kansanopistolla on jatkuvasti tarvetta erilaisille työntekijöille niin opetuksessa kuin tuki- ja hallintotoiminnoissa. Lähetä avoin hakemuksesi niin katsotaan, osuvatko osaamisesi ja meidän tarpeemme yhteen.

Lähetä hakemus ja CV palvelupäällikkö Tuija Luodolle.

Seniorien etätilaisuus 22.11.

Kuurojen Liiton seniorityöryhmä järjestää viittomakielisille senioreille etätilaisuuden Zoomissa maanantaina 22.11.2021 klo 13-14.30. Vetäjänä on Kristiina Hovi, seniorityöryhmän jäsen.

Aiheena on Viittomakielibarometri 2020, josta kertoo Päivi Rainó.

Ilmoittautumiset 22.11 klo 10 mennessä aluetyöntekijä Janita Lätille

Nälkälakko on päättynyt

Saksalainen kuuro aktivisti, Kuurojen maailmanliitto WFD:n hallituksen jäsen Steffen Helbing ryhtyi nälkälakkoon 20. lokakuuta. Nyt hän on keskeyttänyt nälkälakon, mutta taistelu kuurojen oikeuksien puolesta jatkuu.

Viime viikonloppuna Helbing järjesti rauhanomaisen mielenosoituksen Berliinissä. Marssiin osallistui satoja ihmisiä. Tavoitteena on saada Saksan poliitikot huomaamaan kuurojen oikeudet.