Kesto: 05:31
Tekstitys: Suomi
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Kuurojen Liiton ajankohtaiskatsaus 11.2.2022

Tällä viikolla kerromme mm. koronatilanteesta, kulttuuritärpeistä ja kulttuuripäivien www-sivuista.

Katsaus koronatilanteeseen

Koronarajoituksiin tulee taas muutos, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitus on keventymässä korkeista tartuntamääristä huolimatta. Epidemiatilanne vaihtelee alueittain.

Hallitus on päättänyt purkaa rajoituksia vähitellen. Ravintolarajoituksia lievennetään 14. helmikuuta, että ravintolat saavat olla auki klo 00:een asti ja anniskella 23:een asti. Mikäli epidemiatilanne pysyy hyvänä, kaikista ravintolarajoituksista luovutaan kokonaan 1. maaliskuusta alkaen.

Hallitus suosittelee kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alojen sekä harrastusten kokoontumismäärä- ja asiakaspaikkarajoitusten purkamista 14. helmikuuta alkaen.

Hätäilmoitus viittomakielellä Isossa-Britanniassa

Iso-Britannia ottaa käyttöön ympärivuorokautisen viittomakielisen hätäilmoituspalvelun kesäkuussa 2022. Palvelu toimii älylaitteilla, ja puheluja voi soittaa sovelluksen tai selaimen kautta. Viittomakielen tulkki vastaa puheluun, ja samalla hätäkeskus saa paikannustiedot tietoonsa.

”Näkymättömät asiantuntijat” Caisassa

Jussi Rinta-Hoiskan taidenäyttely ”Näkymättömät asiantuntijat” pidetään Kulttuurikeskuksessa Caisassa 4.-26.2.2022, osoitteessa Kaikukatu 4 B, Helsinki. Haastattelimme Jussia hänen näyttelystään, katso videolta!

Kulttuuritärpit

Taidehalli on julkaissut sivuillaan viittomakielisen video-opastuksen Tarja Pitkänen-Walterin näyttelyyn ”Maalauksellisia mietteitä”. Samasta näyttelystä on julkaistu myös eri kielelle tekstitettyjä videoita ja tarinallinen video-opastus lapsille.

Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa on Erkan Özgenin Wonderland-videoteos sotaa kokeneesta kuurosta Muhammedista. Muhammed kertoo tarinansa käyttäen eleitä ja äänteitä. Teos on nähtävissä 1.2.-1.5.2022.

Kulttuuripäivien nettisivut ovat auki!

Kulttuuripäivät järjestetään tänä vuonna Joensuussa 27.-29.5. Voit seurata tiedotusta jatkossa kulttuuripäivien nettisivuilta.

Kuurojen Liiton kulttuurituotanto on varannut majoituskiintiöitä Joensuun kolmesta isosta hotellista. Voit saada majoituksen tarjoushintaan käyttämällä kulttuuripäivien varauskoodia, koodi löytyy kulttuuripäivien nettisivuilta.

Koronakysely

Kuurojen Liiton koronakysely on julki. Kyselyssä selvitetään mm. koronaviruksen vaikutusta viittomakielisten arkeen. Vastaa kyselyyn!

Kuka viittomakielinen olet? -testi

Oletko ehtinyt kokeilla Kuurojen Liiton ”Kuka viittomakielinen olet?” – testiä?

Hyvää viittomakielen päivää!