Kesto: 01:12
Tekstitys: Suomi
Kieli: Suomalainen viittomakieli

Kenelle vuoden 2021 viittomakielitekopalkinto?

Kuurojen Liitto myöntää Vuoden viittomakieliteko -tunnustuspalkinnon henkilölle tai taholle, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia Suomessa, nostanut viittomakieliä näkyville ja edistänyt näin Suomen viittomakielten asemaa vuoden 2021 aikana.

Kuka tahansa voi ehdottaa palkinnon saajaa! Kerro meille, miksi juuri tämä henkilö tai taho olisi sopiva palkinnon saaja.

Lähetä ehdotuksesi 17. joulukuuta mennessä osoitteeseen kuurojenliitto@kuurojenliitto.fi. Kuurojen Liiton hallitus käsittelee ehdotukset seuraavassa kokouksessaan.

Palkinnon saaja julkistetaan viittomakielen päivän seminaarissa perjantaina 11. helmikuuta 2022.

Varsinainen viittomakielen päivä on Carl Oscar Malmin syntymäpäivä 12. helmikuuta. Malm perusti Suomeen ensimmäisen kuurojenkoulun vuonna 1846. Koulun myötävaikutuksella suomalainen viittomakieli alkoi kehittyä kuurojen keskuudessa. Siksi Malmia sanotaan suomalaisen viittomakielen isäksi.